Nakkesmerter

70 % af den danske voksne befolkning vil på et tidspunkt i deres liv opleve smerter i nakken og/eller baghovedet. Nakkesmerter er altså en meget almindelig gene, som vi har stor erfaring i at behandle.

Nakkesmerter kan opstå akut, men de kan også blive kroniske.

Årsager og symptomer på nakkesmerter

Der findes mange årsager til at du kan få nakkesmerter. Ofte er smerterne ikke alvorlige, men det er vigtig at afklare årsagen, så du kan få den rigtige behandling.

• Akutte nakkesmerter
Akut opståede nakkesmerter er typisk det, man kalder “hold i nakken”, “ledlåsninger”, “facetledssyndrom” mv.

Ved akutte smerter i nakken oplever du typisk en stivhed i nakken, hvor du kan have nedsat bevægelse af hovedet, typisk når du skal kigge sig over skulderen. Desuden kan du opleve muskelspændinger i nakken og skulderåget, der kan være kraftige og meget generende. Jag fra nakkens led og muskler kan også forekomme.

Du kan også have symptomer og smerter ned til dine skulderblade, ud i dit skulderåg, ned i armen og ud i fingrene. Dette kan være på grund af spændte muskler, men kan i nogle tilfælde også skyldes en diskusprolaps. Derfor vil vi undersøge dig grundigt.
Du kan også få spændingshovedpine fra din nakkes stive led og ømme muskler.

Årsagen til din nakkesmerte skal ofte findes i gamle fald og ulykker. Dine smerter kan opstå pludseligt ved en forkert bevægelse eller på baggrund af længere tids overbelastning f.eks. pga. dårlige arbejdsstilling eller ved ensidig gentagende arbejde.

• Diskusprolaps
I nogle tilfælde skyldes nakkesmerterne en diskusprolaps. Nakkesmerterne er kraftige og er ofte ledsaget af udstrålende smerter til den ene arm og helt ned i fingrene. Du kan opleve at områder på armen snurre eller prikker, eller at du mister kraften, så man f.eks. har svært ved at holde på en kop.

• Kroniske nakkesmerter
Ved langvarige smerter i nakken behøver du ikke at have smerter hver dag. Ofte varierer smerterne meget. Du kan opleve opblussen af smerterne i perioder. Lige som ved akutte smerter kan du have armsymptomer og hovedpiner.
Samtale med kiropraktor

Hvordan stilles diagnosen?

I den indledende samtale mellem dig og kiropraktoren vil I gennemgå din sygehistorie. Kiropraktoren spørger dig om varigheden af symptomerne, årsagen, andre symptomer osv. Derefter undersøges du grundigt med forskellige tests, undersøgelse af nakken, og nerverne fra nakken til armene kan undersøges her.

Nogle gange vurderer kiropraktoren, at der er behov for en røntgenundersøgelse af din nakke. På klinikken har vi et digital røntgenanlæg, hvor vi kan tage røntgenbilleder samme dag.

Behandling af nakkesmerter

Når kiropraktoren har stillet din diagnose ved en grundig undersøgelse, kan et behandlingsforløb opstartes. Vi har stor erfaring med at behandle nakkesmerter, og et behandlingsforløb indeholder typisk følgende:
• Manuel behandling – kiropraktik, som genskaber god bevægelighed af leddene.
• Bløddelsbehandling – muskelbehandling og udstrækning
• Øvelser og træning – styrker muskulaturen omkring nakken og sikre en god stabilitet og mobilitet.
• Rådgivning og vejledning om din tilstand, smertestillende medicin, træning, arbejdsbelastning osv.

Se hvad patienterne siger, her

Skal vi hjælpe dig med dine nakkesmerter? Så ring og bestil tid i dag på telefon 75531844. Eller book tid online.