Rygsmerter

Brystryggen er den del af din ryg, der strækker sig fra skulderåget, forbi skulderblad og ned til de nederste ribben. Længere nede kan du få lændesmerter, se link.

Du kan føle dine rygsmerter som om noget har sat sig i klemme i ryggen, eller at du får en kniv stukket ind ryggen. Måske mærker du noget, der sidder og spænder mellem skulderbladene. Det er almindeligt at få smerter ved vejrtrækning. Dette forsvinder typisk efter behandling.

Smerterne kan til tider også trække om eller mærkes på forsiden af brystkassen, eller give følelsen af trykken for brystet. Siger din læge at dit hjerte er fint, anbefaler vi at du bestiller tid til undersøgelse hos kiropraktoren.

Rygsmerter

Årsager til rygsmerter mellem skulderbladene

Led, muskler og bruskskiverne kan give dig smerter. Ofte er årsagen til smerterne en kombination af disse ovenstående strukturerer.

Du kan være faldet, bevæge dig for lidt eller have ensidige bevægelser. Der kan også være tale om problemer med din holdning, scoliose eller mb. Scheuermann, som er en øget krumhed i midtrygen.

Hvordan stilles diagnosen?

I den indledende samtale mellem dig og kiropraktoren vil I gennemgå din sygehistorie. Kiropraktoren spørger dig om varigheden af symptomerne, årsagen, andre symptomer osv. Derefter undersøges du grundigt mht. holdning, ryggens bevægelighed, hvirvler, ribben, muskler og led.

Hvis kiropraktoren mistænker brud på rygsøjlen eller ønsker at se om ryggen er skæv, kan vi foretage en røntgenundersøgelse samme dag som undersøgelsen.

Behandling af rygsmerter mellem skulderbladene

Når kiropraktoren har stillet din diagnose ved en grundig undersøgelse, kan et behandlingsforløb opstartes. Vi har stor erfaring med at behandle rygsmerter, og et behandlingsforløb indeholder typisk følgende:
• Manuel behandling – som sikre en god bevægelighed af leddene i brystryggen.
• Bløddelsbehandling – massage- og udstrækningteknikker.
• Øvelser og træning – styrker muskulaturen og sikre en god stabilitet og mobilitet.
• Rådgivning og vejledning om din tilstand, smertestillende medicin, træning, arbejdsbelastning osv.
Har du rygsmerter mellem skulderbladene? Så ring på telefon 75531844 og bestil en tid i dag.

Hvad kan jeg selv gøre?

Her er nogle gode råd til dig:
• Bliv undersøgt for årsagen til smerterne – jo før, jo bedre, så du kan få den rigtige vejledning og behandling.
• Vær aktiv – forskning tyder på, at du kommer dig hurtigere, hvis du holder dig aktiv. Bevægelse hjælper dig til at slappe af og får ryggen tilbage i et naturligt bevægemønster.
• Træn – rygtræning er en god ide for alle uanset om man har smerter eller ej. Det gælder om at styrke både små og store muskler i ryggen, således du sikrer en god stabilitet.
• Korrekt udstrækning af skuldermusklerne under generne.

Læs hvad patienterne siger, her

Skal vi hjælpe dig med dine rygsmerter? Så ring og bestil tid i dag på telefon 75531844. Eller book tid online.